10 Kasım 2012 Cumartesi

Ev Turşusu Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar


Ev Turşusu Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar;

Ev Turşusu; körpe sebze ve meyveler sıkı dokularından dolayı turşu olarak kurulmaya daha elverişlidir. Turşusu yapılabilen sebze meyveler arasında salatalık, lahana, biber, yeşil domates, yaban eriği, acur, havuç, kabak, fasulye, pancar, ayva ve elma bulunur. Turşu kurulumunun yapıldığı kaba karpuz kabuğu, nohut, nar, sarımsak, dere otu, maydanoz, zencefil gibi malzemeler aroma vermek amacıyla eklenir.

Turşusu kurulacak olan malzemeler % 6-10′luk tuz çözeltisine basılır ve laktik fermantasyon süreci başlar. Sebze ve meyvelerdeki şeker 20-28 C sıcaklıkta, genelde birkaç haftalık bir sürede laktik aside dönüşür. Fermantasyonu hızlandıracak kimyasallar kullanılabilir. Sonuçta elde edilen çözeltinin asitliği %1 civarındadır. Fermantasyon süresince tuzlu çözelti istenmeyen organizmaların üremesini engeller.

Turşu yapmanın sırlarını öğrenmek için bizi takip etmeye devam edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler