9 Kasım 2012 Cuma

Karpuz Turşusu‎ Tarifi - Karpuz Turşusu‎ Nasıl Yapılır

Karpuz Turşusu‎ Tarifi - Karpuz Turşusu‎ Nasıl Yapılır? Çoook farklı bir turşu türü.. Aaaaa bu da olur mu demeyin. Biz yatık oldu! İşte karpuz tarifi;

Malzemeler;
Orta buyuklukte karpuz
Su
Tuz
Sirke
Seker
Karanfil ve cubuk tarcin

Yapılışı:
Karpuz ile hazırlayabileceğiniz son derece orijinal bir tarif, karpuz turşusu. Bunun için yapmanız gereken karpuzu dilimlemek ve meyvesini ayırmak. 5 santimetre uzunluğunda ve 2,5 santimetre genişliğinde doğradığınız kabukları 5 dakika kadar haşladıktan sonra soğuk suya tutun. Ardından 1,5 litre suya 100 gram tuz ekleyip kabukları içine atın. Altı saat bekletin, suyu süzüp aynı işlemi iki sefer daha tekrarlayın. Son defasında kaynatma süresine birkaç dakika daha ilave edin.


Daha sonra bir tencereye 650 ml elma sirkesi, 400 gram şeker, 250 ml su, 2 kaşık karanfil ve bir çubuk tarçın koyup kaynatın. Kaynayınca kabukları ekleyip 40 dakika kadar pişirin. Kavanozları bu karışımla doldurun, soğuduktan sonra sıkıca kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler