9 Kasım 2012 Cuma

Kiraz Turşusu Tarifi, Kiraz Turşusu Nasıl Yapılır?

Kiraz Turşusu Tarifi, Kiraz Turşusu Nasıl Yapılır? Kiraz çok sevdiğim bir meyvedir ve bizim oralarda bol miktarda yetişmektedir. İhraç ürünü olan kirazı farklı bir şekilde değerlendirmeyi düşündüm ve Kiraz tuşusu kurdum, sizede tavsiye ederim.. Darboğaz kirazını bilmeyen var mı :)

Malzemeler:
2 kg kiraz(miktarı size bağlı)
Tuz ve su

Yapılışı:
Kirazları toplayıp saplarını çıkartın. Kavanoza koyduktan sonra bol tuzlu, su yapıp üzerini kaplıycak şekilde örtun. Kiraz turşusuna sirke ve sarımsak koyulmaz ama damak tadı deneyebilirsiniz. Ayrıca turşunuz olduktan sonra soğan ve sarımsakla kavurup yemenizi tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler