9 Kasım 2012 Cuma

Közlenmiş kırmızı biber turşusu tarifi, Közlenmiş kırmızı biber turşusu nasıl yapılır?

İşte neffis bir turşu tarifi, Közlenmiş kırmızı biber ( papia biber ) tarifi, ister fırında közleyin isterseniz mangalda közleyin ama yemeye doyamayacağınız bir turşu, şimdiden afiyet olsun!!

Közlenmiş kırmızı biber turşusu
Malzemeler:
2 kg. kırmızı biber
bir küçük çay bardağı sirke (ben annemin yaptığı mor üzüm sirkesini kulanıyorum)
bir küçük çay bardağı zeytinyağı
3 iridiş sarmısak
1.5 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı şeker
8-10 dal maydanoz

Hazırlanışı:
Biberleri yıkayıp fırın tepsisine dizin.
Kabukları soyulabilir hale gelene kadar fırında en yüksek ısıda tutun.
Fırından çıkarıp kabuklarını soyun.
Sap ve çekirdeklerini çıkarıp,iri parçalar halinde doğrayın.
İçine sarmısak ve maydanozları doğrayın.
Sirke,tuz,şeker ve zeytinyağını da katıp harmanlayın.
Bir kavanoza koyup ağzını kapatın.
Turşunuzu bir gün dışarıda bekletip,daha sonra buzdolabına kaldırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler