10 Kasım 2012 Cumartesi

Zencefil Turşusu Tarifi, Zencefil Turşusu Nasıl Yapılır?



Zencefili bilmeyeniniz yoktur, peki zencefil turşusu duydunuz mu? Cevabınız hayırsa işte size enfes bir turşu tarifi arkadaşlar. Denemenizi tavsiye ederim, hazırlaması çok zevkli bir turşu çeşidi. Aşağıda vermiş olduğum malzeme listesi ile işe başlayalım.. Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler:
1 adet orta boy taze zencefil (kabuğu soyulmuş)
1 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı pirinç sirkesi
1 su bardağı şeker

Hazırlanışı
01 Zencefili ince uzun şeritler halinde doğrayın (bunun için sebze soyacağından faydalanabilirsiniz). Üzerine tuzu dökün ve karıştırın. Bir saat boyunca bu şekilde bekleterek zencefilin suyunu bırakmasını sağlayın. Suyunu süzün ve zencefilleri kurulayın.
02 Pirinç sirkesinin içine şekeri ekleyin ve orta ateşte, ara ara karıştırarak, kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 5 dakika daha pişirin.

03 Bir kavanoza zencefilleri koyun ve üzerine kaynar haldeki sirkeyi ekleyin. Oda sıcaklığına gelene kadar birkaç saat beklettikten sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve buzdolabına koyun. İki gün geçtikten sonra zencefil tuşunuz servise hazır olacaktır. Buzdolabında dilediğiniz kadar saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler