17 Kasım 2012 Cumartesi
Şalgam Turşusu Nasıl Yapılır? şalgam Turşusu Tarifi
Şalgam sevenler için şalgam turşusu tarifi.. Afiyet Olsun!
Malzemeler:
• 1 kg şalgam
• 1 kg kara havuç
• Turşu tuzu
Yapılışı:
Şalgam turpuna, turşu suyunun ortasına kadar inmesi için kesik atılır. Şalgamlar kabukları soyulur ve enlemesine yaklaşık 7 mm kalınlığında dilimlenir. Tuzla ovulup ve 1 gün boyunca bekletilir.
Havuçların üstü kazınır ve doğranır, yıkanır. Tuzdan çıkarılan şamgam sıkılarak acı ve tuzlu suları çıkarılır. Bol suyla süzülür. 5 litrelik bir kaba bir kat şalgam ve bir kat daha havuç gelecek şekilde üst üste dizilir. Ve üzerine tuzlu su konur. Bir odada 3 gün bekletin .10 gün sonra yiyebilirsiniz
Not: Bulgur katmayınız.
Bu tarif [ tursunasilyapilir.blogspot.com ] adresinde yayınlanmaktadır. İzinsiz başka sitelerde yayınlanamaz..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler
-
Bu gün sizlere Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi, Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır anlatmaya çalışacağız. Pancar turşusu çok lezzetli oluyor...
-
Öncelikle iyi ve lezzetli bir turşu yapılabilmesi için, turşuda ki tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekir. Bu olmazsa olmazlardandır. Aksi...
-
Turşu Kaç günde olur? Ahmet Bey, turşuyu yaptıktan sonra bir gün güneşin altında tutulmasını tavsiye ediyor: `Güneş alırsa gaz yapar v...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder