21 Kasım 2012 Çarşamba
Galdirik Turşu Nasıl Yapılır? Galdirik Turşusu Tarifi
Tekrar birlikteyiz, bugün size "Galdirik Turşu"sunun tarifini vermeye çalışacağım. GALDİRİK diye bilinen bu bitki Karadeniz yöremizde bolca bulunur. Karadeniz insanı toprakta yetişen her şeyi değerlendirdiği gibi bu bitkiyi de değerlendirmesini bilmiştir. İsterseniz turşu şeklinde sofranızda isterseniz de turşusunu yumurta ile kızartıp yiyebilirsiniz. Şimdiden Afiyet Olsun!
Malzemeler
1 Kg. Civarında Galdirik
Yeteri Kadar Tuz
5-10 Diş Sarımsak
İsteğinize göre Biber
Sirke
Yapılışı:
Topladığımız galdirikleri ilk olarak saplarını yapraklarından ayıklarız. Temizlediğimz galdirikleri yıkıyoruz ve haşlıyoruz. Haşlamış olduğumuz galdirikleri bir süre soğuk suda bekletiyoruz. Galdirikler soğuk suda beklerken bu arada turşuyu kuracağımız kap içerisine sarımsakları, biberleri doğranmış bir şekilde yerleştiriyoruz. Üzerine ise galdirikleri yerleştirip kapağını sıkıca kapatıyoruz.
Tekrar Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler
-
Bu gün sizlere Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi, Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır anlatmaya çalışacağız. Pancar turşusu çok lezzetli oluyor...
-
Öncelikle iyi ve lezzetli bir turşu yapılabilmesi için, turşuda ki tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekir. Bu olmazsa olmazlardandır. Aksi...
-
Turşu Kaç günde olur? Ahmet Bey, turşuyu yaptıktan sonra bir gün güneşin altında tutulmasını tavsiye ediyor: `Güneş alırsa gaz yapar v...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder