Fatma OZEL'e Aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Top Ad unit 728 × 90

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Galdirik Turşu Nasıl Yapılır? Galdirik Turşusu Tarifi

Reklam

Tekrar birlikteyiz, bugün size "Galdirik Turşu"sunun tarifini vermeye çalışacağım. GALDİRİK diye bilinen bu bitki Karadeniz yöremizde bolca bulunur. Karadeniz insanı toprakta yetişen her şeyi değerlendirdiği gibi bu bitkiyi de değerlendirmesini bilmiştir. İsterseniz turşu şeklinde sofranızda isterseniz de turşusunu yumurta ile kızartıp yiyebilirsiniz. Şimdiden Afiyet Olsun!

Malzemeler
1 Kg. Civarında Galdirik
Yeteri  Kadar Tuz

5-10 Diş Sarımsak
İsteğinize göre Biber
Sirke

Yapılışı:
Topladığımız galdirikleri ilk olarak saplarını yapraklarından ayıklarız. Temizlediğimz galdirikleri yıkıyoruz ve haşlıyoruz. Haşlamış olduğumuz galdirikleri bir süre soğuk suda bekletiyoruz. Galdirikler soğuk suda beklerken bu arada turşuyu kuracağımız kap içerisine sarımsakları, biberleri doğranmış bir şekilde yerleştiriyoruz. Üzerine ise galdirikleri yerleştirip kapağını sıkıca kapatıyoruz.

Tekrar Afiyet Olsun!
Reklam

Disclaimer: Değerli ziyaretçilerimiz bloğumuzda rahatsız olduğunuz ya da başkaca konularda tarafıma ulaşmak isterseniz facebook sayfamı kullanabilirsiniz.. Facebook için tıklayınız
Related Posts
Disqus Comments
© Copyright 2017 En Güzel Turşu Tarifleri - All Rights Reserved - Created By BLAGIOKE Diberdayakan oleh Blogger