Ezme turşusu olur mu demeyin! Fatma'nın Mutfağından Ezme Turşusu tarifini mutlaka deneyin. Değişik ve kolay bir turşu tarifi..
Malzemeler
• 4 kg olgun
• Domates
• 1 kg
• Kırmızı biber
• 10-20 adet acı biber (acı isteniyorsa)
• 1 baş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1,5 yemek kaşığı
• Tuz
• 1/2 bardak
• Sıvı yağ
• 1/2 bardak
• Sirke
• Yarım demetten az
• Maydanoz
Ezme Turşu Yapılışı:
Malzemelerin hepsi yıkayın. Domatesleri rendeleyin, kırmızı biberlerin çekirdekleri ayıklandıktan sonra yeşil biberlerin bir kısmıyla robotta çekin. Maydanozu ince doğrandıktan sonra tüm malzemeyle birlikte karıştırın ve saklayacağınız kabın içine koyarak, yaklaşık 2 hafta bekletin, turşu olunca afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler
-
Bu gün sizlere Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi, Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır anlatmaya çalışacağız. Pancar turşusu çok lezzetli oluyor...
-
Öncelikle iyi ve lezzetli bir turşu yapılabilmesi için, turşuda ki tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekir. Bu olmazsa olmazlardandır. Aksi...
-
Turşu Kaç günde olur? Ahmet Bey, turşuyu yaptıktan sonra bir gün güneşin altında tutulmasını tavsiye ediyor: `Güneş alırsa gaz yapar v...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder