Kiraz Turşusu Tarifi, Kiraz Turşusu Nasıl Yapılır? Kiraz çok sevdiğim bir meyvedir ve bizim oralarda bol miktarda yetişmektedir. İhraç ürünü olan kirazı farklı bir şekilde değerlendirmeyi düşündüm ve Kiraz tuşusu kurdum, sizede tavsiye ederim.. Darboğaz kirazını bilmeyen var mı :)
Malzemeler:
2 kg kiraz(miktarı size bağlı)
Tuz ve su
Yapılışı:
Kirazları toplayıp saplarını çıkartın. Kavanoza koyduktan sonra bol tuzlu, su yapıp üzerini kaplıycak şekilde örtun. Kiraz turşusuna sirke ve sarımsak koyulmaz ama damak tadı deneyebilirsiniz. Ayrıca turşunuz olduktan sonra soğan ve sarımsakla kavurup yemenizi tavsiye ediyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler
-
Bu gün sizlere Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi, Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır anlatmaya çalışacağız. Pancar turşusu çok lezzetli oluyor...
-
Öncelikle iyi ve lezzetli bir turşu yapılabilmesi için, turşuda ki tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekir. Bu olmazsa olmazlardandır. Aksi...
-
Turşu Kaç günde olur? Ahmet Bey, turşuyu yaptıktan sonra bir gün güneşin altında tutulmasını tavsiye ediyor: `Güneş alırsa gaz yapar v...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder