14 Kasım 2012 Çarşamba

Dere Otlu Doldurulmuş Biber Turşusu Nasıl Yapılır?


Doldurulmuş Biber Turşusu, çok sevdiğim turşu çeşitlerinden biridir. Turşunuzu hazırlarken içine iki üç sap Dereotu koymanız hem aromasını artıracak hemde farklı bir tat verecektir. Tercih sizin. Afiyet Olsun..

Malzemeler : 
1.5 kg dolmalık biber
5 adet salçalık kırmızı biber
1 diş sarımsak,
1 demet maydanoz
12 dal kereviz veya Dere Otu
1 adet küçük lahana
2 bardak sirke
İsteğe göre tuz

Yapılışı :
Biberleri yıkayıp saplarını ve tohumlarını ayırın. Lahana, salçalık biber, sarımsak  maydanoz ve kerevizi ince ince kıyıp karıştırın  biberlere sıkıca doldurulup kavanoza yerleştirin. Dört buçuk su bardağı suya bir çorba kaşığı tuz koyup, tuzlu su hazırlayın. Buna sirke karıştırıp kavanoza boşaltın. Üzerine uygun bir ağırlık konup kapağını örtün. Bozulmaması ve diri kalabilmesi için soğuk yerde saklayın.

Bu tarif  [ tursunasilyapilir.blogspot.com ] adresinde yayınlanmaktadır. İzinsiz başka sitelerde yayınlanamaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler