17 Kasım 2012 Cumartesi

Marul Turşusu Tarifi, Marul Turşusu Nasıl Yapılır?

Marul Turşusu, pekte alışık olmadıımız bir tat ama denemenizi tavsiye ederim. Tatlı ve Ekşi Marul Salatası yapabilirsiniz, hazırlaması kolaydır yapılan bir hata marulların bozulmasına neden olabilir.

Hazırlama Süresi: 15 dakika
Toplam Süre: 15 dakika
Malzemeler:
    1 yuvarlak baş marul veya 600 gram Torbalı marul
    1 su bardağı su
    2 çay kaşığı tuz
    4 yemek kaşığı şeker
    6 yemek kaşığı sirke

Hazırlanışı:
1. Marul yaprakları ayırın ve yıkayın. Büyük bir kase yerleştirin.
2. Ayrı bir kapta, karışım suyu, sirke, şeker ve tuz. Karışım zevkinize göre biraz ayarlanabilir.
3. Marul üzerine dökün. Hazırladığınız Sıvı ile iyice marulu karıştırmak için ellerinizi kullanın.
4. Oda sıcaklığında 20-30 dakika bekletin. Daha sonra buzdolabına koyabilirsiniz.

NOT: Buzdolabına koyduğunuz turşu birgün sonra olmaya başlar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler