Marul Turşusu, pekte alışık olmadıımız bir tat ama denemenizi tavsiye ederim. Tatlı ve Ekşi Marul Salatası yapabilirsiniz, hazırlaması kolaydır yapılan bir hata marulların bozulmasına neden olabilir.
Hazırlama Süresi: 15 dakika
Toplam Süre: 15 dakika
Malzemeler:
1 yuvarlak baş marul veya 600 gram Torbalı marul
1 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı sirke
Hazırlanışı:
1. Marul yaprakları ayırın ve yıkayın. Büyük bir kase yerleştirin.
2. Ayrı bir kapta, karışım suyu, sirke, şeker ve tuz. Karışım zevkinize göre biraz ayarlanabilir.
3. Marul üzerine dökün. Hazırladığınız Sıvı ile iyice marulu karıştırmak için ellerinizi kullanın.
4. Oda sıcaklığında 20-30 dakika bekletin. Daha sonra buzdolabına koyabilirsiniz.
NOT: Buzdolabına koyduğunuz turşu birgün sonra olmaya başlar..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler
-
Bu gün sizlere Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi, Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır anlatmaya çalışacağız. Pancar turşusu çok lezzetli oluyor...
-
Öncelikle iyi ve lezzetli bir turşu yapılabilmesi için, turşuda ki tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekir. Bu olmazsa olmazlardandır. Aksi...
-
Turşu Kaç günde olur? Ahmet Bey, turşuyu yaptıktan sonra bir gün güneşin altında tutulmasını tavsiye ediyor: `Güneş alırsa gaz yapar v...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder