Havuç Turşusu, bence ilginç bir turşu çeşidi. Havuç her meysim bulunan bir sebze yinde ben taze olarak yenmesi taraftarıyım. Ama isteyenlerde farklı tatlar için kurabilir..
MALZEMESİ;
5 kg. havuç
2 litre sirke
2 baş sarmısak
Tuz
Turşular
YAPILIŞI;
Havucu kazıyıp uzunlamasına dörde bölünüz. Sonra hepsini üçer dörder parçaya ayırarak kaynar suda ayrılmayacak kadar haşladıktan sonra kevgire alıp üstüne hafif ağırlık koyarak süzülmeye bırakınız. Birkaç saat sonra aralarına, kereviz dalı koyarak kavanoza istif ediniz. Hafif baskı tahtası ve taşını koyduktan sonra tuz ile dövülmüş sarımsağı keskin sirke ve bir misli havucun haşlama suyu ile karıştırıp üstüne çıkıncaya kadar doldurunuz.
Üç dört gün sonra servis yapınız. Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler
-
Bu gün sizlere Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi, Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır anlatmaya çalışacağız. Pancar turşusu çok lezzetli oluyor...
-
Öncelikle iyi ve lezzetli bir turşu yapılabilmesi için, turşuda ki tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekir. Bu olmazsa olmazlardandır. Aksi...
-
Turşu Kaç günde olur? Ahmet Bey, turşuyu yaptıktan sonra bir gün güneşin altında tutulmasını tavsiye ediyor: `Güneş alırsa gaz yapar v...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder