Soğan Turşusu, arayıpta bulamadığınız bir lezzet, turşuyu kurması oldukça basit ve 20 günde yenmeye hazır bir turşu.. İşte malzemeler ve yapılışı;
Malzemeler:
Yeteri Kadar Soğan
Sirke
Tuz
Yapılışı:
Beyaz soğandan güzel olur. Ufaklarından seçip soyun. Kavanoza koyun.
Üstüne su, sirke, tuz ilave edin. 5 gün sonra kontrol edip tadını ayarlayın. 20 günde hazırdır. (Ölçü; 1 litre su 200 gram tuz, yarım bardak sirke.)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler
-
Bu gün sizlere Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi, Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır anlatmaya çalışacağız. Pancar turşusu çok lezzetli oluyor...
-
Öncelikle iyi ve lezzetli bir turşu yapılabilmesi için, turşuda ki tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekir. Bu olmazsa olmazlardandır. Aksi...
-
Turşu Kaç günde olur? Ahmet Bey, turşuyu yaptıktan sonra bir gün güneşin altında tutulmasını tavsiye ediyor: `Güneş alırsa gaz yapar v...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder