9 Kasım 2012 Cuma
Karışık Turşu Tarifi, Enfes Karışık Turşu Nasıl Yapılır?
Fatma'nın Mutfağından Karışık Turşu Tarifi.. En sevdiğim turşu çeşitlerinden biride karışık turşudur. Karışık turşu içine dereotu atıldığından damağınızda unutamayacağınız bir tat bırakır.. İşte kendi mutfağımdan "Karışık Turşu" tarifi, hepinize şimdiden afiyet olsun..
Malzemeler
1 kg havuç
1 kg salatalık,
1 kg körpe yeşil biber,
10 adet kırmızı biber,
1 kg yeşil domates,
56 çorba kaşığı kaya tuzu,
1 su bardağı üzüm sirkesi,
1012 diş sarımsak,
Maydanoz,
Dereotu ve defne yaprağından herhangi birini kullanabilirsiniz.
Karışık Turşu Nasıl Yapılır : Havuçların dışını kazıyın ve halka şeklinde doğrayın. Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin. Salatalıkların başlarını alın. Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritip sirkesini ilave ederek salamurasını hazırlayın. Hazırladığınız sebzeleri kavanoza değişimli olarak yerleştirin. Aralarına sarımsak dişlerini ekleyin. Salamurayı kavanoza sebzeleri geçecek kadar boşaltın. Defneyaprağını üzerine yerleştirip kapağını sıkıca kapatın. Kuru ve serin bir yerde 15 gün bekletin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler
-
Bu gün sizlere Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi, Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır anlatmaya çalışacağız. Pancar turşusu çok lezzetli oluyor...
-
Öncelikle iyi ve lezzetli bir turşu yapılabilmesi için, turşuda ki tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekir. Bu olmazsa olmazlardandır. Aksi...
-
Turşu Kaç günde olur? Ahmet Bey, turşuyu yaptıktan sonra bir gün güneşin altında tutulmasını tavsiye ediyor: `Güneş alırsa gaz yapar v...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder