9 Kasım 2012 Cuma
Karadeniz Usulü Kavurmalık Fasulye Turşusu Tarifi
Karadeniz Usulü Kavurmalık Fasulye Turşusu Tarifi.. Bir Karadeniz'li olarak bu turşuyu yapmaktan zevk duyuyorum. Sizlere de tavsiyem en kısa zamanda denemeniz ve yemek kitabınıza bu enfes tarifi eklemenizdir..
Malzemeler
10 kg ipliksiz ve içsiz taze fasulye
6-7 baş sarımsak
200 gr acı biber
2 su bardağı kadar tuz
yeteri kadar su
Yapılışı:
Büyük bir tencerede suyu kaynatalım uçlarını kırdığımız fasulyeyi suya atarak normal bir şekilde haşlayalım.
Tencere küçük ise bu işlemi bir kaç kez tekrarlayalım. Haşladığınız fasulyeleri soğuk su içerisine atalım.Fazla bekletmeden sudan çıkarıp soğuması için bekletelim. Sarımsak ve biberleri de hazırladıktan sonra turşu kabına biraz fasulye koyalım üzerine birazda sarımsak ve biberden koyalım. Daha sonra tekrar fasulye… bu şekilde turşu kabını dolduralım.Sığmayan fasulye kaldıysa eğer biraz bekledikten sonra kavanozdaki fasulyeler çökeceği için üzerine koyabilirsiniz.Tuzlu su yapıp üzeri doluncaya kadar ekleyelim.Turşumuz bekleyeceği için tuzlu olması gerekiyor.Kavanozun ağzını iyice kapatarak dönmesini bekleyelim.3-4 hafta sonra turşumuz hazır olacaktır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler
-
Bu gün sizlere Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi, Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır anlatmaya çalışacağız. Pancar turşusu çok lezzetli oluyor...
-
Öncelikle iyi ve lezzetli bir turşu yapılabilmesi için, turşuda ki tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekir. Bu olmazsa olmazlardandır. Aksi...
-
Turşu Kaç günde olur? Ahmet Bey, turşuyu yaptıktan sonra bir gün güneşin altında tutulmasını tavsiye ediyor: `Güneş alırsa gaz yapar v...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder