Fatma OZEL'e Aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Top Ad unit 728 × 90

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mor Lahana Turşusu Nasıl Yapılır, Lahana Turşusu Tarifi

Reklam

Kolay bir kış turşusu var sırada. Özellikle salatalara kullanmak için çok iyi oluyor. Bir nevi salamura gibi. Hazırlaması da çok kolay. Denemeyenler verdiğim net ölçülerle tereddüt etmeden deneyebilirler.
Malzemeler
  • 1 kg mor lahana
  • 1,5 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
Kara lahana Turşusu Nasıl yapılır?
  • Lahanayı önce dörde bölün. Sonra ince ince kıyın.
  • Üzerine tuzu serpin ve 2-3 dakika kadar hafif sıktırarak ovalayın. Bu işlemin sonunda lahana yumuşayacak, sulanır gibi olacak. Lahanaları uygun bir kavanoza sıkıca doldurun.
  • Diğer malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp, üzerine sulu sirke karışımını ekleyin.
  • Eğer eksik gelirse kalan yeri sirke ile doldurun.
  • Ağzını sıkıca kapatıp güneş almayan bir yerde 8-10 gün kadar bekletin.
Reklam

Disclaimer: Değerli ziyaretçilerimiz bloğumuzda rahatsız olduğunuz ya da başkaca konularda tarafıma ulaşmak isterseniz facebook sayfamı kullanabilirsiniz.. Facebook için tıklayınız
Related Posts
Disqus Comments
© Copyright 2017 En Güzel Turşu Tarifleri - All Rights Reserved - Created By BLAGIOKE Diberdayakan oleh Blogger