Kolay bir kış turşusu var sırada. Özellikle salatalara kullanmak için çok iyi oluyor. Bir nevi salamura gibi. Hazırlaması da çok kolay. Denemeyenler verdiğim net ölçülerle tereddüt etmeden deneyebilirler.
Malzemeler
- 1 kg mor lahana
- 1,5 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
Kara lahana Turşusu Nasıl yapılır?
- Lahanayı önce dörde bölün. Sonra ince ince kıyın.
- Üzerine tuzu serpin ve 2-3 dakika kadar hafif sıktırarak ovalayın. Bu işlemin sonunda lahana yumuşayacak, sulanır gibi olacak. Lahanaları uygun bir kavanoza sıkıca doldurun.
- Diğer malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp, üzerine sulu sirke karışımını ekleyin.
- Eğer eksik gelirse kalan yeri sirke ile doldurun.
- Ağzını sıkıca kapatıp güneş almayan bir yerde 8-10 gün kadar bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder