Kornişon salatalık turşusu
Malzemeler (1 kg.lık konserve kavanozu için)
- 600 gr. turşuluk salatalık
- 1 su bardağı sirke
- 2 tepeli tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2-3 diş sarımsak
- Aldığı kadar sıcak su
Salatalık Turşusunun yapımı
- Salatalıkları güzelce yıkayın. Sap kısmını derin olmayacak şekilde kesin.
- Kavanoza salatalıkları düzgünce yerleştirin. aralarına soyulmuş ve ikiye bölünmüş sarımsakları koyun.
- Ayrı bir kapta sirke, tuz, şekeri karıştırıp salatalıkların üzerine dökün.
- Kavanozda eksik kalan yeri kaynar su ile doldurun.
- Kavanozu ters çevirip 1 saat kadar bu şekilde bekletin. Sonra düzeltin.
- Güneş görmeyen bir ortamda 1 hafta kadar bekletin. Hava çok sıcaksa, ağzını açtıktan sonra dolapta muhafaza edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder