Karnabahar Turşusu Tarifi, Karnabahar Turşusu Nasıl Yapılır. Tek kelime ile mükemmel bir turşu diyebilirim. Çabuk olan bir turşudur. Bir hafta gibi bir sürede yenecek kıvama gelmektedir.
MALZEMELER
1 adet küçük karnabahar
1 çay bardağı üzüm sirkesi
yarım baş sarımsak
2 adet acı sivri biber (arzuya bağlı)
3 yemek kaşığı yemeklik tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
tahmini su
YAPILIŞI
Karnabaharı bıçak yardımıyla çiçek çiçek ayırın bir tencereye koyun karnabaharların üzerleri kapanacak şekilde su koyun tencereyi ocağa alın 5 dakika kadar karnabaharı kaynatın ocağı kapayın soğumaya bırakın soğuyunca karnabarları sığabilecek bir kavanoza veya pet bir turşu bidonuna koyun üzerine tuzunu toz şekerini sarımsağını biberleri büyükçe doğrayan ekleyin kavanoz dolana kardarda su koyun kavanozun kapağını kapatın güneş almayan bir yerde ekşimesi için bekletin..
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler
-
Bu gün sizlere Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi, Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır anlatmaya çalışacağız. Pancar turşusu çok lezzetli oluyor...
-
Öncelikle iyi ve lezzetli bir turşu yapılabilmesi için, turşuda ki tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekir. Bu olmazsa olmazlardandır. Aksi...
-
Turşu Kaç günde olur? Ahmet Bey, turşuyu yaptıktan sonra bir gün güneşin altında tutulmasını tavsiye ediyor: `Güneş alırsa gaz yapar v...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder