9 Kasım 2012 Cuma
Mor Lahana Turşusu Tarifi, Mor Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?
Mor Lahana Turşusu, Mor dediğime bakmayın siz kara lahanada diyebilirsiniz..
Malzemeler
1 kg mor lahana
1,5 su bardağı üzüm sirkesi
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı kaya tuzu
Kara lahana Turşusu Nasıl yapılır?
Lahanayı önce dörde bölün. Sonra ince ince kıyın.
Üzerine tuzu serpin ve 2-3 dakika kadar hafif sıktırarak ovalayın. Bu işlemin sonunda lahana yumuşayacak, sulanır gibi olacak. Lahanaları uygun bir kavanoza sıkıca doldurun.
Diğer malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp, üzerine sulu sirke karışımını ekleyin.
Eğer eksik gelirse kalan yeri sirke ile doldurun.
Ağzını sıkıca kapatıp güneş almayan bir yerde 8-10 gün kadar bekletin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler
-
Bu gün sizlere Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi, Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır anlatmaya çalışacağız. Pancar turşusu çok lezzetli oluyor...
-
Öncelikle iyi ve lezzetli bir turşu yapılabilmesi için, turşuda ki tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekir. Bu olmazsa olmazlardandır. Aksi...
-
Turşu Kaç günde olur? Ahmet Bey, turşuyu yaptıktan sonra bir gün güneşin altında tutulmasını tavsiye ediyor: `Güneş alırsa gaz yapar v...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder