9 Kasım 2012 Cuma
Sodalı Biber Turşusu Nasıl Yapılır, Sodalı Biber Turşusu Tarifi
Sodalı Biber Turşusu Nasıl Yapılır, Sodalı Biber Turşusu Tarifi.. İşte yeni bir turşu tarifi daha.. Sodalı turşu mutlaka denemeniz gereken bir turşu, kurmak kolay ama vazgeçmek zor! İşte tarifi;
Malzemeler:
1 Kg. sivri biber
1 Baş sarımsak
1 Çay bardağı kaya tuzu
1 Şişe maden suyu
ve Üzüm sirkesi
Yapılışı:
Kavanoza biberler ve aralarına soyulmuş sarımsak ve tuz koyarak yerleştirilir. Üzerine maden suyu ilave edilir. Kalan kısım sirkeyle tamamlanır. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır.
Kullanılmamış kapak kullanmak iyi olur. 15 gün sonra servis edilebilir.
Not: Bu tarif [ tursunasilyapilir.blogspot.com ] sitesinde yayınlanmaktadır! Alıntı ( çalıntı ) yapılamaz..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler
-
Bu gün sizlere Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi, Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır anlatmaya çalışacağız. Pancar turşusu çok lezzetli oluyor...
-
Öncelikle iyi ve lezzetli bir turşu yapılabilmesi için, turşuda ki tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekir. Bu olmazsa olmazlardandır. Aksi...
-
Turşu Kaç günde olur? Ahmet Bey, turşuyu yaptıktan sonra bir gün güneşin altında tutulmasını tavsiye ediyor: `Güneş alırsa gaz yapar v...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder